Obiective turistice

Municipiul Cluj-Napoca se afla situat in partea centrala a podisului Transilvaniei. Inconjurat pe trei parti de dealuri si coline aspectul lui imbraca forma unei adevarate cetati. Datorita acestei particularitati numele orasului este derivat din latinescul "Clusum" - oras inchis. Ridicat pe vechiul amplasament al cetatii daco-romane Napoca, orasul Cluj-Napoca este un stravechi centru de cultura si civilizatie romaneasca.

Cel mai important centru urban, cultural, universitar si industrial al Transilvaniei, Cluj-Napoca se mandreste cu alese contributii la cultura si stiinta romaneasca. Este totodata un important centru de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica. La ora actuala, in oras, isi desfasoara activitatea numeroase institute de invatamant superior, din toate domeniile, sub indrumarea unor personalitati de larga recunoastere internationala. Municipiul se remarca ca un adevarat centru de cultura si civilizatie prin cele doua teatre dramatice, doua opere, doua teatre de papusi, patru case de cultura, filarmonica, sase muzee si multe alte simboluri artistice.

Chiar daca sunteti in trecere, va recomandam sa vizitati:

Catedrala "Sf. Mihail"

Catedrala "Sf. Mihail" , veche de aproximativ 700 de ani, este un monument de arhitectura gotica si o adevarata emblema a orasului. Martora a multor evenimente istorice a gazduit ceremonii de incoronare, adunari parlamentare sau inscaunari de principi. Langa catedrala se afla un grup statuar celebru, dedicat principelui Matei Corvin, sculptat in bronz si dezvelit in 1902.

Dealul Cetatuii

Temerarii care se incumenta sa urce lungul sir de trepte ce duc in varful dealului Cetatuii vor fi rasplatiti cu una din cele mai frumoase panorame ale Clujului, dar si cu o frantura de istorie a orasului. Fost bastion austriac, sau chiar inchisoare, peisajul este dominat de arhitectura baroca a fortificatiei si de crucea de 23 m inaltime, amplasata aici in 1995.

Gradina Botanica

Gradina Botanica "Alexandru Borza" a fost fondata in 1920 de catre cel al carui nume il poarta azi. Intinsa pe o suprafata de 14 ha. gradina este oaza de liniste din centrul orasului. Aici sunt expuse o mare varitate de plante din toata lumea, multe dintre specii constituind adevarate raritati.

Servicii

Întotdeauna, într-un mod profesionist, personalul bine instruit al pensiunii va răspunde prompt tuturor cererilor şi solicitărilor clienţilor noştri.

Pozitionare

Pensiunea se află în inima orasului, pe strada Migdalului nr.5 , strada fiind una dintre cele mai vechi străzi din Cluj.

Dotari

Turiştii beneficiază de zece camere cu baie proprie. Dispune de sală de conferinţe, bar şi restaurant.

2011-2017 © Pensiunea Casa Raul.